Menu Sluiten

B2 Blue neemt e-Expert in gebruik: eerste elektrische bedrijfsbus voor plaagdierbeheersing

B2 Blue neemt e-Expert in gebruik: eerste elektrische bedrijfsbus voor plaagdierbestrijding

Op 1 november 2021 heeft B2 Blue Pestcontrol de eerste volledig elektrische bedrijfsbus in ontvangst genomen. Hiermee zet B2 Blue niet alleen een volgende stap in de verduurzaming van het bedrijfswagenpark, ook is het een unicum: het is de eerste elektrische bus die op deze schaal wordt ingezet voor plaagdierbeheersing.

Al geruime tijd heeft B2 Blue zich als doel gesteld om een volledig elektrisch wagenpark te hebben. Alle nieuwe personenvoertuigen in de lease zijn elektrisch en de huidige diesel- en benzineauto’s worden uitgefaseerd.  “Maar met de levering van de Peugeot e-Expert en de onlangs in gebruik genomen e-scooters gaat onze organisatie een stap verder”, vertelt Mark de Vries van B2 Blue Pestcontrol. “Met deze bus laten we zien dat ook grote bedrijfswagens, die intensief ingezet worden voor plaagdierbeheersing, elektrisch -en dus duurzaam- kunnen rijden.”.

De verwachting is dat de bus 6 jaar lang 30.000 kilometer per jaar zal afleggen. Mark: “Dit is net zoveel als onze dieselbussen. Het enige waar we rekening mee moeten houden is dat de actieradius bij de e-Expert wat kleiner is”.

Duurzaamheid steeds vaker een randvoorwaarde

Los van de intentie van B2 Blue om het wagenpark te verduurzamen, speelt duurzaamheid ook altijd een rol binnen de projecten die we voor onze opdrachtgevers uitvoeren. Zo ook binnen een contract van de gemeente Zoetermeer, waarbij een duurzaamheidsdoelstelling was geformuleerd.

Naar aanleiding van die doelstelling heeft B2 Blue onder andere voorgesteld om de CO2-uitstoot als gevolg van transportbewegingen te verminderen. Hier geven we invulling aan door voor de plaagdierbeheersing naar aanleiding van dit contract gaat uitvoeren (daar waar mogelijk) de elektrische bedrijfsbus in te zetten. Hiermee realiseren we een CO2-reductie van 90% (per gereden kilometer) ten opzichte van een gemiddelde, op diesel rijdende, bedrijfswagen. Met andere woorden: écht duurzame plaagdierbeheersing!