Menu Sluiten

Zwambestrijding

De meest voorkomende zijn de huiszwam en kelderzwam. In huizen komt vooral de huiszwam en de kelderzwam voor. Deze zwammen groeien graag in vochtige en slecht geventileerde ruimtes. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kruipruimtes met een hoge luchtvochtigheid. 

Zwammen groeien niet alleen op en in hout, maar ze groeien ook door en over muren heen. De Huiszwam groeit door het metselwerk heen en kan zo ook aangrenzende gebouwen aantasten. Iedere soort heeft zo dan zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Zwammen en schimmels kunnen veel schade aanrichten in huizen en gebouwen. In de natuur spelen ze een belangrijke rol in de kringloop van de natuur. Zwammen en schimmels maken oud hout zacht en daardoor vermindert uiteindelijk de draagkracht waardoor er schade in huizen of gebouwen kunnen ontstaan. Zwammen beginnen te groeien op hout of ander organisch materiaal, maar ze kunnen ook groeien op beton. Zo kan de zwam uw pand of huis aantasten.

In dit geval is het erg belangrijk dat u de zwammen of schimmels zo snel mogelijk laat bestrijden. Zwammen bestrijden kunt u het beste aan onze ongediertespecialisten overlaten.

U heeft zwam, houtaantastende schimmels of houtaantastende insecten aangetroffen in uw woning en u wil er graag vanaf. Wij helpen u hier graag bij.