Menu Sluiten

De houtworm

U kunt een houtworm eenvoudig herkennen! De larve van deze keversoorten lijkt erg op elkaar. Voorbeelden van de kevers zijn de houtkever, klopkever en de boktor. In de eerste levensfase graaft de houtworm gaten in het hout.

Als eerste om zich te kunnen verstoppen, maar tegelijkertijd om zich te kunnen voeden. Een houtworm leeft van het hout wat vrijkomt bij het graven van de gangen. Dit is dat ook de reden dat deze larven, houtworm wordt genoemd.

Een houtworm herkennen kan door te kijken naar de aanwezigheid van het aantal kevers in de buurt van hout in en om het huis. Maar ook wanneer er regelmatig kevers worden gesignaleerd in een bepaalde ruimtes in huis of om het huis, kan kunnen aanwijzingen zijndat u last heeft van houtwormen. De kever is dan op zoek naar een plek de zijn larven achter te laten.

In dit geval is het erg belangrijk dat u de houtworm zo snel mogelijk laat bestrijden. Een houtworm bestrijden kunt u het beste aan onze ongediertespecialisten overlaten. Onze ongediertespecialisten zullen niet alleen de houtworm bestrijden, maar ook kevers opsporen. Zo voorkomen we dat deze kevers al snel weer nieuwe larven zullen leggen